Order och fakt­urering

Epix-OIS (Order och fakturering) har funktioner för administration av kunder och artiklar, orderregistrering, priser, avtal, rabatter, kampanjhantering, offerthantering, fraktprisberäkning, momssatser för olika länder, abonnemang och GS1/Edifact-kommunikation. För artiklar hanteras varianter och strukturer. Rapporter skapas för REPA-kostnader och intrastathandel. Leveranstider beräknas baserat på information om kundorder, inköp, produktion och saldon i lager. Fakturor sänds med olika periodicitet eller tillsammans med gods direkt vid leverans. Baserat på definierade parametrar kan olika transaktioner förkonteras innan de överförs till ekonomisystemet.

En retur eller reklammation kan kopplas mot en order, följesedel eller faktura. För returer skapas en mottagningsavisering för berört lagersystem.

Order registreras med klientdialog, integration mot extern webshop, EDI-meddelande eller i Epix B2B webshop, som är integrerad i realtid mot ordersystemet. Priser baseras på stafflade prislistor, kampanjer eller avropsavtal.

Boka webbdemo